söndag 30 maj 2010

Mitt nya projekt

Här är första glimten av vad jag sen bestämde mig att börja med till nästa. Och garnen är från mitt garnförråd. :)

lördag 29 maj 2010

Sockorna klara!



Så här blev sockorna att se ut. Till mitt förträt så gick färgerna tvärtom i det andra nystanet så sockorna blev opar, men vad gör det :) Varma och sköna verkar de vara och jag är riktigt nöjd. Jag blev så inspirerad av tvärtom sockorna så jag beställde några böcker med fler beskrivningar och mönster till sockor från tårna uppåt. Nu får jag äntligen fundera på mitt nästa projekt :) Kanske det blir en tröja eller något annat...hmm..

Projekt info:
Mönster: Wendy's toe-up sock pattern (se länk nedan och Ravelry)
Garn: Regia Design Line by Kaffe Fassett
Stickor: 2,5 mm

söndag 23 maj 2010

Mitt garnlager

Jag var igår sysslolös och då började jag kolla igenom mitt garnlager och fylla i garnen i ravelry. Det var jätte roligt att böka igenom alla påsar och lådor. Av vissa nystan steg inspirationen till höjderna, emedan vissa nystan väckte en förundran att vad jag egentligen tänkt på då jag köpt garnet. Summa summarum så fanns det en hel del stuff, både bra och dåligt. Med stash-funktionen i Ravelry kunde man dessutom föra in all information till Excel. Jag kände mig en stund som världens mest organiserade människa. Det som jag dock saknade i både excel tabellen och i stash funktionen var någon sorts siffra på totala mängden garn som fanns i stashen. Därför lade jag sedan till en kolumn i excel tabellen där jag räknade ut totala mängden garn i gram per sort och sedan totala mängden av allt. Gissa vad slutresultatet blev? Det blev hela 18,6 kg! O då kan jag lätt avrunda uppåt garnförrådet till 19 kg, eftersom jag hade en hel låda med garnrester och nystan jag inte har en aning om vad de är för märken osv. och de därför inte kom med i stashen.

Nu har jag lovat mig själv att inte köpa mera garn på en tid, eller iaf inte garn som inte direkt kommer till användning. Nu är det bara att sätta igång att handarbeta :)

lördag 22 maj 2010

Tvärtom sockor



Jag har länge velat prova på att sticka sockor från tårna uppåt och nu har jag äntligen fått det till stånd. Eller nästan, eftersom jag är halvvägs som ni ser. Beskrivningar till hur man stickar sockor tvärtom finns på Ravelry. Jag använde mig t.ex. av Wendys mönster. Jag hade bestämt mig för att sticka en socka av ett helt garnnystan så att det inte blir något restgarn. Skaften på sockorna blir ganska långa som ni ser, men iofs så har jag inga sockor med långt skaft så det passar mig utmärkt. Jag har använt mig endast av slätstickning och 2r,2a stickning och sedan ökat maskorna enligt behov. Garnet är Regia och färgen är designad av Kaffe Fasett. Jag stickade med 2,5 mm strumpstickor och resultatet verkar ok. Jag har aldrig använt garnet tidigare så jag väntar med spänning om det faktiskt är så hållbart som dom påstår på förpackningen.

Flytten gick bra, men det var nog så tungt att packa ihop allt, bära det och sedan packa upp allt. Sockorna är det första handarbetet jag börjat med i mitt nya hem. <3 Nu skall jag surfa in på Ravelry och bekanta mig lite bättre med den sidan. Puss&kram!