onsdag 14 juli 2010

Nätinköp

Jag beställde första gången i mitt liv från Lankaluolas webbshop och jag blev så glad när sakerna jag beställt på måndag, redan kom idag. :) Så bra service. Jag beställde ett sockgarn, "vironvillaa" (dvs. yllegarn från estland), två par rundstickor och elastas för att hjälpa stickade sockor att hållas uppe. Ena rundstickan var av märket knitpro, som alla tycks skryta på nätet, så jag väntar med spänning vad jag kommer att tycka om den.



Kanske det allra bästa med att beställningen kom såhär snabbt var att jag fick en liten present på förhand. Imorgon fyller jag ju 25 år. :)

tisdag 6 juli 2010

Mina nyaste inköp



Som ni ser så blev det inte så lite nytt garn...Jag är sjuk, kan inte annat säga. :D Men åh vad jag älskar att gå i garnaffärer och sen täcks jag inte gå ut utan att köpa något. Det mesta av garnet tänkte jag använda till sockor och bomullsgarnet skall till en tröja. Enda problemet är att med denhär farten så minskar inte mitt garnlager ett dyft.

fredag 2 juli 2010

Garnkorg

Det blev ett litet mellanprojekt innan nästa stickning. Jag har tyckt att det varit lite jobbigt att sticka här i mitt nya hem eftersom jag inte fritt kan lämna stickningen i soffhörnet som jag alltid tidigare gjort. Eller som jag alltså gjort då jag bodde ensam och då funkade det ju bra. Därför beslöt jag mig för att virka en förvaringskorg för mina wip:s. Tanken var att korgen sku rymma garnet, mönstret och stickorna och allt annat nödvändigt. Jag trodde jag skulle virka ihop en korg på en kväll, men det visade sig att projektet tog lite längre. Men jag är rätt nöjd med slutresultatet, trots att korgen blev lite lägre än jag tänkt mig eftersom garnet tog slut. Första hade jag tänkt fortsätta med en annan färg, men sedan tyckte jag att korgen skulle ha blivit lite smaklös och eventuellt skulle jag ha tröttnat vid den ganska snabbt. Här är en bild av slutresultatet.



Mönstret är från boken Enkel virkning skriven av Erika Knight. Hon hade ett jätte bra tips om hur man skulle hålla reda på var varven började. Och det var busenkelt, bara att ta en bit garn av en annan färg o låta det löpa längs arbetet alltid vid varvbytet. Nedan ser ni hur det såg ut.



Nedan är en bild av den nya korgen med materialet till mitt nästa projekt. :) Nu skall jag gå och sätta mig framför televisionen och njuta av min nya fiffiga förvaring och mitt nya handarbete.



Projektdetaljer:
Garn: Novita Maxi
Virknål: 5
Mönster: Erika Knight - Enkel virkning